Richtkijker montages

Wil men een wapen van een richtkijker voorzien, dan zijn de montageonderdelen een wezenlijk onderdeel van het geheel. Dit wordt vaak onderschat. Deugt de montage op een wapen niet, dan is het onmogelijk om nog een goed schot af te geven.

Voor klein kaliberwapens en luchtbuksen kunnen we goedkopere lichtmetalen montages gebruiken. Grootkalibergeweren vereisen hoogwaardige montages zoals van de merken E.A.W., Recknagel, Blaser, Mauser.

Het monteren van een richtkijker is één van de  specialiteiten van Geweermakerij Elspeet. Wij hebben voor de meeste merken en modellen geweren passende montages op voorraad.

Klaar terwijl u wacht. Als u hiervoor een afspraak maakt kunt u in principe wachten op het monteren van de kijker. Hierna kan, onder leiding van een van onze geweermakers, het geheel direct ingeschoten worden op de banen van “Nationaal Jachtschietcentrum Berkenhorst”.

Suhler Inhaak Montages (S.E.M.). Dit zijn traditionele afneembare montages die met de hand ingepast worden. Hier zitten veel pasvlakken aan die met de hand pasgevijld moeten worden. Steeds minder bedrijven kunnen deze traditionele montage nog maken. De geweermakers van Geweermakerij Elspeet beschikken over deze techniek. Het is zeker geen montage waarop men kan wachten, de wachttijd kan enkele weken in beslag nemen.